Явор Мичев се увлича по фотографията още преди постъпването си в Русенския университет през 1993 година. Тя става неразделна част от ежедневието му. През 2007 година за пръв път лети с мотоделтапланер. Връзката между полета и страстта към фотографията дава нови хоризонти и нови възможности за авторски проекти. Оттогава той концентрира цялата си творческа енергия и техническите си познания именно в тази насока.

Явор предпочита да снима от парапланер и мотоделтапланер. За да се съсредоточи изцяло върху фотографската част, той разчита на опита на добри пилоти. В екстремни ситуации професионалната цифрова техника му дава свобода и увереност, за да осъществи и най-смелите си идеи. И той извлича от фотокамерата си максимума.

За него аерофотографията е сбъднатата мечта да вижда и отразява през погледа на птицата. Светът оживява в нови, запомнящи се композиции и сюжети, а дори и най-познати места неочаквано и приказно се променят.

Освен тази художествена, аерофотографията има и чисто практическа страна – възможността да се заснемат терени, сгради, обществени събития и труднодостъпни места, което да е в полза на бизнеса, науката, образованието и работата на различни институции.

За повече информация можете да се свържете с Явор Мичев тук.